Verloop start vrije inschrijvingen

Op dinsdag 18/04/17  gingen de vrije inschrijvingen voor het schooljaar 2017-2018 van start.

Naast het feit dat wij helaas opnieuw te kampen hadden met kamperen, hadden wij helaas ook heel wat niet-gerealiseerde inschrijvingen in 1A.  In vergelijking met vorig jaar hadden wij op de 1ste dag een verdriedubbeling van het aantal geïnteresseerden.

De informatie die we verspreid hadden naar ouders was gebaseerd op onze ervaring van het afgelopen decennium en de capaciteitsverhoging die wij reeds hadden voorzien vorig schooljaar. In onze volledige bestaansgeschiedenis hebben wij nog nooit dergelijke piek in geïnteresseerde ouders mee gemaakt. De voorbije jaren bleek kamperen niet nodig en konden bijna alle ouders inschrijven.

Gezien dit ook voor ons een nieuwe ervaring en unieke situatie is, hebben wij alle mogelijke pistes bekeken om tegemoet te komen aan deze onverwacht grote vraag. Het is onze uitdrukkelijke wens om het studieaanbod voor de leerlingen die zich aangemeld hebben te verzekeren en een gepast aanbod te voorzien op de vraag in de regio.

Wij hebben dan ook meteen contact genomen met zowel de scholengemeenschap, scholengroep als het LOP (lokaal overleg platform).  Zoals beloofd aan de ouders hebben we iedereen via e-mail op de hoogte gebracht dat het voorstel op tafel lag om de capaciteit te verhogen van 21 naar 32.

Deze capaciteitsverhoging werd  dinsdag 25/04/17 goedgekeurd door het LOP. De ouders werden in de loop van de dag op de hoogte gebracht van dit positief antwoord.

Als school hebben wij ons uiterste best gedaan om oplossingen aan te reiken voor de leerlingen waarvan de inschrijving niet gerealiseerd werd vorige week. Het voorstel garandeert de ondersteuning en onderwijskwaliteit die wij al jaren bieden.

 

Medialinks omtrent de vrije inschrijvingen: