Opgelet: Smartschool URL

Via Smartschool kreeg u als ouder onderstaand bericht toegestuurd door onze smartschoolbeheerder. Omdat het account op de huidige URL morgen wordt afgesloten en dit bericht misschien niet gelezen hebt, wordt het hieronder gekopieerd.

Vanaf 23/07 wordt er een nieuwe URL zoals aangekondigd in de laatste weekbrief gebruikt.

Beste ouder en leerling

Zoals aangekondigd in de weekbrief, werd ons smartschoolplatform opgesplitst zodat we als school een eigen platform krijgen nl. tersterre-sgr26.smartschool.be

Dit betekent dat je vanaf  vandaag zowel met dezelfde login als gebruikersnaam kan inloggen op beide platformen: instituutsterrebos-sgr26.smartschool.be als tersterre-sgr26.smartschool.be.

Op zondagavond 22 juli wordt jouw account op instituutsterrebos uitgeschakeld en zal je dus enkel nog op tersterre-sgr26.smartschool.be kunnen inloggen. Ik raad jullie dus aan om alles van communicatie vanaf nu via het nieuw platform te doen. Er werd op 12 juli een volledige kopie genomen dus alles dat in “Mijn documenten” en “berichteninbox” staat, werd behouden.

Indien je met de app werkt, voer dan volgende stappen uit om op het nieuwe platform in te loggen:

  1. Open de app
  2. Open links het uitschuifmenu (Mijn school, afwezigheden, Berichten, Helpdesk, Intradesk, Puntenboek, …).
  3. Klik hier helemaal bovenaan op jouw naam
  4. Kies “accounts beheren”
  5. Klik op het huidig account en klik daarna op het prullenbakje
  6. Er wordt meteen voorgesteld om een nieuw account aan te maken: voer hier tersterre-sgr26.smartschool.be in en jouw persoonlijke loginggegevens.

Indien je nog met vragen zit, aarzel niet Elisa Castelein te contacteren via elisa.castelein@g-o.be.

Vorige

Volgende