Getuigenissen van onze alumni

Jérémie Benoit

Ik was gedurende 3 jaar student in de TSO richting ‘multimedia’. Samen met andere leerlingen waren we de ‘eerste’ grafische klas. We kregen les van getalenteerde leerkrachten die zelf afgestudeerde grafici waren, daardoor was het niveau van lesgeven heel hoog. Dit zal ons zeker ten goede komen in het verder studeren…

Wat ik nooit zal vergeten is de ruimte die we kregen om onszelf als persoon te ontwikkelen. Hierbij kregen we constant hulp door leerkrachten of begeleiders. We konden ook altijd alles kwijt. Op Ter Sterre waren er ook tal van activiteiten om de banden tussen de leerlingen van andere klassen of jaren hechter te laten worden.

Er was altijd een gezellige, spontane sfeer op Ter Sterre, daardoor had je niet het gevoel dat je naar school ging. Er is ook een grote diversiteit aan leerlingen wat het nog aangenamer maakt. De school investeerde ook telkens opnieuw in vernieuwing van materiaal en had ook een luisterend oor voor de noden van de leerlingen. Zij werden hard betrokken in het schoolgebeuren.

Jérémie Benoit - Multimedia klas van 2019-2020

Ter Sterre
2017-03-13T11:54:16+01:00

Jérémie Benoit - Multimedia klas van 2019-2020

Er was altijd een gezellige, spontane sfeer op Ter Sterre.
0
0
Ter Sterre

Getuigenissen van ouders

Michèle – mama van Eméric

Na een bijzonder lastig lagere-school periode (4 scholen en ook een ganse tijd uitgevallen van school), waren wij gestart aan de screening van Type9 OV4 scholen.

Bij de screening van “Ter Sterre” had onze zoon direct een goed gevoel. Wij waren echter niet volledig overtuigd, en dit voornamelijk door de huidige infrastructuur. (intussen spreken we al over ingebruikname nieuwbouw 09/2021) Over de expertise twijfelen we echter niet. Wij spraken met een team die er écht stond. Uiteindelijk gaf de expertise en het ASO- aanbod de doorslag om te kiezen voor Ter Sterre.In de 2 jaar dat onze zoon nu reeds les volgt in Ter Sterre, werden wij als gezin geconfronteerd met een ‘verandering’.

Onze zoon kan/mag terug zijn wie hij is, geen strijd meer voor ‘redelijke aanpassingen’, maar de expertise komt deze keer naar ons toe. ‘Wat kunnen we doen voor jullie?’ ‘Welke zijn de uitdagingen waar jullie voor staan?’ Het voelt een beetje als thuiskomen. De open communicatie met het volledige team van Ter Sterre draagt ook hierbij toe. Ook Eméric zijn mening is belangrijk in dit ganse verhaal. Geen beslissingen over zijn hoofd heen, maar volledige betrokkenheid van het gezin én school.

Wat voorheen een survival-run was geworden, leek nu op een aangename wandeling. De leerlingen worden letterlijk bij de hand genomen, om samen op stap te gaan en zich te ontwikkelen, en dit zowel op sociaal-emotioneel als cognitief gebied. Ik heb dan ook vrij vroeg besloten dat ikzelf ook mijn steentje wil bijdragen aan dit ganse verhaal, en dit door mij aan te sluiten bij de Ouderraad. Ook daar ervaren we de positieve energie van het ganse team.

Michèle - mama van Eméric, 3de ASO

GO! SBSO Campus Ter Sterre - Buitengewoon secundair onderwijs OV4 Type 9
2020-08-26T19:01:16+01:00

Michèle - mama van Eméric, 3de ASO

Wat voorheen een survival-run was geworden, leek nu op een aangename wandeling.
0
0
GO! SBSO Campus Ter Sterre - Buitengewoon secundair onderwijs OV4 Type 9