Smartschool en Office 365

Smartschool

Om als ouder in te kunnen loggen op ons communicatie- en leerplatform smartschool (tersterre-sgr26.smartschool.be) log je jouw in met volgende gebruikersnaam: voornaamleerling.naamleerling. Spaties en speciale tekens laat je weg uit de gebruikersnaam.
Op basis van het wachtwoord weet smartschool wie er inlogt: leerling of ouder.

Aangezien je voor de eerste maal inlogt, beschik je nog niet over een wachtwoord. Hiervoor krijg je een bericht op jouw doorgegeven e-mailadres. Bekijk zeker Ongewenste e-mails/SPAM aangezien dit bericht vaak in die map belandt.

Bovenstaande procedure is enkel bedoeld voor ouders. Het eerste maal inloggen voor leerlingen wordt op school georganiseerd.

Bij vragen over Smartschool, kan u steeds bij eline.opsommer@tersterre.be terecht.

Office 365

Als school werken we samen met Signpost om ervoor te zorgen dat elke leerling thuis over de nodige Office software (Word, Powerpoint, Excel, …) beschikt. Je kan de software op maximum vijf toestellen (computer, laptop, tablet) installeren. De leerlingen kunnen inloggen met hun office-account die ze de eerste schoolweek krijgen.

Om de software te installeren ga je naar www.office.com. (Rechtsbovenaan aanmelden en eens aangemeld krijg je rechtsbovenaan de downloadknop “office installeren”)