Smartschool

Om als ouder in te kunnen loggen op ons communicatie- en leerplatform smartschool (tersterre-sgr26.smartschool.be/) log je jouw in met volgende gebruikersnaam: naamleerling.voornaamleerling
Op basis van het wachtwoord weet smartschool wie er inlogt: leerling of ouder. 

Aangezien je voor de eerste maal inlogt, beschik je nog niet over een wachtwoord. Je kan deze bekomen door op de startpagina van smartschool te kiezen voor ‘wachtwoord vergeten‘. Daar moet je jouw emailadres (het emailadres dat je bij inschrijving hebt doorgegeven) ingeven, de gebruikersnaam invoeren en klikken op Versturen. Er zal een mail op dit adres komen met een link om een wachtwoord aan te maken.

Bovenstaande procedure is enkel bedoeld voor ouders. Het eerste maal inloggen voor leerlingen wordt op school georganiseerd.
Je kan je ten vroegste aanmelden twee weken voor 1 september (als jouw kind start op 1 september) of 1 week na inschrijving (als jouw kind start in de loop van het schooljaar).

Bij vragen over Smartschool, kan je steeds bij elisa.castelein@tersterre.be terecht.

Office 365

Als school werken we samen met Signpost om ervoor te zorgen dat elke leerling thuis over de nodige Office software (Word, Powerpoint, Excel, …) beschikt. Je kan de software op maximum vijf toestellen (computer, laptop, tablet) installeren.

Om deze software te kunnen downloaden:

  • Ga je naar: https://auth.academicsoftware.be/Bekijk hier zeker het uitlegfilmpje om je verder op weg te helpen.
  • Gebruik als login de gebruikersnaam van smartschool. Daarna klik je op het smartschool-symbool en voer je ons adres in en log je verder in als leerling: tersterre-sgr26.smartschool.be
  • Je zal merken dat na het inloggen het logo van Athena Heule wordt weergegeven. Dit komt doordat we samenwerken met Athena om de nodige software te kunnen aanbieden.
  • Je hebt recht op Office 2016, Mcafee (antivirusprogramma), Windows 10 (besturingssysteem). De licentie blijft gelden zolang je leerling bent van Ter Sterre.
  • Indien je toch nog hulp nodig hebt, contacteer je de support van Signpost: