Leerlingenvervoer

Hieronder vindt u een overzicht terug over hoe uw zoon of dochter zich kan verplaatsen naar onze school. Hebt u nog vragen dan kan u een e-mail sturen naar Shauni Maeseman, onze contactpersoon voor leerlingenvervoer.

Mogelijkheden

Gemakkelijk, gezond en haalbaar als je op ongeveer 1,5 km van de school woont.

Sportief, leerrijk en ideaal voor een afstand van 1,5 à 5 km.

Met eigen vervoer naar school komen of misschien is carpoolen een oplossing waardoor u toch één of meerdere dagen ontlast wordt van een lange rit.

De optie voor mobiele en zelfstandige kinderen die in de buurt van een bushalte of treinstation wonen.

Als uw kind voldoet aan de voorwaarden, kan een gratis Buzzy Pass of treinabonnement via de school verkregen worden. De juiste routes en uren zijn terug te vinden op www.delijn.be en www.nmbs.be.

Niet elk kind kan zich onmiddellijk volledig zelfstandig verplaatsen. Gelukkig bestaat er binnen het project een mobiliteitscoach die samen met uw kind het traject kan inoefenen.

  • Er wordt samen gezocht naar een comfortabel en aangepast alternatief voor de schoolbus.
  • Er wordt hulp geboden bij het zoeken naar een haalbaar traject van thuis naar school.
  • Het traject wordt samen met de coach uitgestippeld en ingeoefend.
  • Stap voor stap aangeleerd aan uw kind en samen met u geëvalueerd.
  • De mobiliteitscoach helpt u als ouder ook om uw kind met een gerust hart op weg te sturen!
  • Onze coach kan ook u en uw kind wegwijs maken met apps omtrent mobiliteit.

Indien u begeleiding wenst kan u contact opnemen met de school of met de mobiliteitscoach door een mail te sturen naar leerlingenvervoerWVL@gmail.com.

Voor kinderen die het verst van school wonen, die de meeste begeleiding nodig hebben, die het minst mobiel zijn.

Wanneer is uw kind rechthebbend op busvervoer binnen het pilootproject:

  • Meer dan 4 km van school wonen.
  • Minder dan 35 km van school wonen of zich kunnen begeven naar een gemeenschappelijke opstapplaats binnen de perimeter van 35 km.

Er wordt gewerkt met gemeenschappelijke opstapplaatsen. Dit kan een bushalte zijn van de Lijn, maar ook een parking of een andere beschutte plaats zijn in de buurt. Er wordt gekeken naar een opstapplaats in een straal van 500 meter van het thuisadres van het kind.

Toegang tot collectief vervoer wordt toegekend voor 1 schooljaar. Doorheen het schooljaar wordt de leerling geëvalueerd door het interne team van de school op gebied van zelfredzaamheid en mobiliteit. Als een positieve evolutie merkbaar is, wordt gevraagd om te schakelen naar een alternatief traject en kan ondersteuning gevraagd worden.

Op de schoolbus is er telkens een busbegeleider aanwezig om het traject goed te laten verlopen.

Bij een aanvraag voor toegang tot collectief vervoer moet er een aanvraagformulier ingevuld worden. Via deze link kan je het formulier downloaden.

De school zoekt steeds samen met jou naar de beste oplossing voor uw kind en voor het gezin.

Met het pilootproject ANDERS … OMDAT HET KAN! wil de school samen met ouders en de Vlaamse Overheid de mobiliteit van onze leerlingen verbeteren.

De scholen van buitengewoon onderwijs uit de regio Roeselare – Izegem – Ingemunster – Hooglede – Torhout – Moorslede – Tielt geloven dat het anders kan en zorgen voor kortere busritten en trajecten die beter passen bij uw kind door in te zetten op alternatieven en ondersteuning waar nodig.